"Eestis on kremlimeelsete aktivistide koda suhteliselt tühi, kuna ühiskond on pärast pronksiööd suutnud üldjoontes ära leppida ning venekeelse hariduse reform ei ole läbi kukkunud. Seejuures mitmed vanad tegelased on end diskrediteerinud. Pärast Putini ajaloolist kõnet märtsis 2014 Krimmi okupeerimise puhul, millest ta kuulutas impeeriumi taassündi, on Vene maksumaksjailt pärit „kaasmaalaste“ raha taas voolama pandud. Ilmselt seda haistes pakkus rahu marsi eestvedajaks ennast vana riigivastane Allan Hantsom ja veel mõned puujalaga aktivistid,“ ütles Metlev.

Sergei Metlevi hinnangul ei pea taoliste väljaastumiste puhul liialt muretsema, sest nad ei suuda isegi kohalikke Putini fänne hetkel mobiliseerida. Küll aga tasub jälgida, milleks on Venemaa saatkonna varitöötajad raha ja kuulsuse nimel valmis.

„Selleks, et taolistele provokatsioonidele vastu seista, peab demokraatlik ühiskond kasutama rohkem eneseregulatsiooni: ennast Kremli Sputniku portaalile maha müünud ajakirjanik ei tohi Eesti toimetuses tööd saada ja palgalistele provokaatoritele ei tohi kunagi kätt anda. Loomulikult on hästi oluline, mis toimub meie vene koolides. Lapsi ja noori tuleb kaitsta Kremli militaarpropaganda eest ning igati rõhutada, et Putini režiim ei ole sama, mis vene keel ja kultuur. Putinit on vaja demütologiseerida,“ lõpetas Metlev.