Politsei süüdistab Sergei Maistrišinit (34) raskendavatel asjaoludel toime pandud tahtlikus tapmises kaudses vormis. Kohus võib selle eest karistada kaheksa kuni 15aastase või eluaegse vabadusekaotusega.

Lisaks Matrišinile on erinevate süüdistustega kohtu all Denis Pletškin, Robert Petrov, Mihhail Maistrišin, Sergei Maistrišin, Telman Agamalõjev, Hidzran Dzavadov, Aleksandr Sobolev, Stanislav Gussev, Ülle Tilk, Riho Loorents, Aino Eha, Tarmo Kaju, Atsi Pupp, Juzefa Mjassojedova, Viktor Štšigartsov, Andrei Zolnikov, Vassili Zolnikov, Linda Simane ja Aili Lilleoks.

Maistrišin end esmaspäeval süüdi ei tunnistanud. Oma süüd puupiirituse vahendamises ei tunnistanud ka Agamalõjev, Dzavadov ja Sobolev. Ainsana tunnistasid ennast süüdi Denis Pletškin ja Petrov, kirjutab Postimees Online.

Süüdistused ei puuduta mitte ainult metanoolimürgistust surmade ja kehavigastuste näol, vaid hõlmavad ka teadvalt ebaseaduslikul teel saadud vara omandamist, vahendamist ja müümist ning alkoholi ebaseaduslikku tootmist.

Süüdistuse kohaselt tellis Maistrišin varguse oma tuttavatelt Robert Petrovilt (18) ja Deniss Pletškinilt (17), kes varastasid möödunud aastal ööl vastu 6. septembrit Pärnumaal Suigus asuva AS Baltfett territooriumilt kümme 200liitrist metanoolivaati. Sergei maksis noormeestele hiljem tehnilise piirituse hinna — üheksa krooni liitrilt ehk kokku 18 000 krooni.

Noormehed polnud teadlikud, et metanool, mida nad ise pidasid tavaliseks tehniliseks piirituseks, läheb Sergei käest edasi ringlusse kui alkohol. Sergei käest liikus kümme 200liitrist metanoolitünni aserite Telmani (40) ja Hidzrani (38) vahendusel Aleksandri kätte, kes mürgijoogi omakorda edasi müüs.

15. septembri õhtul leidsid politseinikud Pärnumaal Suigust ühest tootmishoonest seitse 200liitrist plekktünni metanooliga.

Ekspertiisi kohaselt sai 68 inimese surmaga lõppenud Pärnumaa metanoolimürgituse läbi erineva raskusega kehavigastusi 43 inimest. Viimastest 39 said üliraskeid ja neli raskeid kehavigastusi. Üliraskete kehavigastustega kannatanute hulka kuulusid kõik, kes sattusid pärast metanooli joomist koomasse.