Lääne-Eesti häirekeskusse teatas juhtunust kell 23.40 mees, kes tema enda jutu järgi koos Pupiga Audru vallas paadiga merele läks. Mees seletas, et ujuma läinud Pupp tagasi paati ei tulnud, kirjutas Pärnu Postimees.

Häirekeskuse juht Marek Kukk ütles, et nemad teavitasid juhtunust piirivalvet, kuid piirivalve ei saanud pimedas midagi ette võtta.

Kaja Kukk Pärnu politsei teabetalitusest sõnas, et esmaspäeval tegi Pupi lähedane inimene politseile avalduse mehe kadumise kohta.

“Et avaldus jõudis teadmata kadunud inimeste otsimisega tegeleva inspektorini kolmapäeva hommikul, pole sellega veel tegelda jõutud. Kindlasti tuleb võtta seletus sellelt inimeselt, kes Pupiga koos merele läks,” sõnas Kukk.

Pupil tulnuks lähiajal kohtu ette astuda kui metanoolitragöödia ühel osalisel, keda koos Riho (29) ja Stanislaviga (26) süüdistatakse teadvalt kuritegelikul teel saadud vara omandamises, edasiandmises, hoidmises või turustamises suures ulatuses ja alkoholi illegaalse tootmise katses.

Metanooli kriminaalasjaga tegelev keskkriminaalpolitsei uurija Nils Sempelson ütles, et kõik uurimistoimingud on tehtud ja Pupi kadumine ei sega kriminaalasja kohtusse jõudmist.

Veel sai Pupp hiljuti süüdistuse kaitsepolitseilt, sest vahendas Port Arturis omavalmistatud lõhkekeha plahvatama panna üritanud noormehele trotüüli.