Eelmisel nädalal ütles Tallinna linnakohtu esimees Helve Särgava ETAle, et Partsi puhkus lõpeb 12. mail ning alates 13. maist peaks ta tööle asuma.

Särgava sõnul jätkab kohtunik Parts tööle tulles oma tavalist tööd, sest keeldu kohtuistungeid mitte pidada tal ei ole. Samas teatas Riigikohtu esimees Uno Lõhmus aprillil alul, et kohtunik Parts ei mõista õigust kuni tema haavatasaamise ja sellega seoses olevate asjaolude selgumiseni.

Partsi sekretär Liidia Joamets ütles esmaspäeval ETAle, et kohtunik võttis kolmeks päevaks haiguslehe ning esmaspäevast tööle veel ei asu.

Partsi haavatasaamise ja sellega seoses olevad asjaolud peab välja selgitama keskkriminaalpolitsei, kelle uurimise all on kohtunik Partsi turvamees Eero Torger. Politsei süüdistab teda ebaseadusliku tulirelva ostmises ja hoidmises.

Torger haavas Partsi 31. märtsi õhtul, kui hakkas Partsile kohtuniku autos ühel Tallinna kõrvalisel parkimisplatsil näitama püstolit Taurus. Hiljem tuvastas politsei, et relv on illegaalne ja Torgeri verest leidis ekspertiis kokaiini jälgi.

Parts pole avalikkusele selgitanud, milliste probleemide tõttu tellis ta möödunud aastal ühest erafirmast turvamehe.