“Ta ütles mulle, et kui arstid vähegi lubavad ja tervis kannatab, tahab ta esmaspäeval tööl olla,” ütles Eesti Päevalehele Tallinna linnakohtu esinaine Helve Särgava.

Muidu kuhjub tal liialt palju asju ette ja mõnele teisele kohtunikule ei saa pooleliolevaid protsesse anda.

Sel nädalal lükkus linnakohtus kohtunik Merle Partsi haiguslehele jäämise tõttu edasi 12 kriminaalprotsessi arutamine. Neist tuntuim on erukindral Aleksander Einselni aastaid veninud relvaäriprotsess. Reedel pidi Parts alustama Hüvitusfondi endise juhi Arle Mölderi kuritarvituste arutamist.

Partsi kogemata tulistanud Eero Torger võeti eile ametlikult kümneks päevaks vahi alla pärast seda, kui ta kirjutas keskkriminaalpolitseis esmaspäeval ülekuulamisel puhtsüdamliku ülestunnistuse.

See loeti Torgeri advokaadi Raul Markuse sõnul ette ka vahi alla võtmist otsustanud kohtunikule.

“Süüdistust talle veel ei esitatud,” ütles politsei taotluse sanktsioneerinud Merle Partsi kolleeg Tallinna linnakohtust Ain Truu.

Vahi alla võtmine oli hädavajalik aga seetõttu, et mees võib uurimise eest pakku minna ja hakata mõjutama kuriteo tunnistajaid.

Kuigi Torgeri kaitsja üritas sanktsiooni vaidlustada väidetega, et tema kaitsealusel on ülalpidamisel alaealine laps ja mees elab vabaabielu, ei pidanud kohus seda piisavaks põhjenduseks.

Kuigi esialgu istub Torger vahi all kahtlustatuna tahtliku tapmise katses, on tema tulevane süüdistus politsei kinnitusel ilmselt kergem.