“AS Merko Ehitus ja Toomas Annus on avaldanud kõigi neile esitatud kahtlustuste sisu poolteist kuud tagasi. Eesti Ekspressis avaldatu pöörab pea peale kogu ametliku kahtlustuse,” seisab Merko kodulehel üles seatud teates.

“Me ei hakka siinkohal kommenteerima EE-s väljatoodud ja seni õiguslikult olematu kahtlustuse juriidilist absurdsust. Kinnitame, et mingeid uusi kahtlustusi esitatud ei ole. Kahtlustus esitatakse kindlas menetluslikus korras ja kahtlustatavate protsessiõigusi järgides, mitte aga meedia vahendusel. Õigusriigis peaksid just AS Merko Ehitus ja Toomas Annus esimestena teada saama muudetud kahtlustusest,” avaldab ettevõtte oma nördimust.

Lisaks kinnitatakse AS Merko Ehitus teates, et Eesti Ekspress püüab jätta muljet, et temal on selline otseside jõustruktuuridega, mis võimaldab tal saada kohtueelse uurimise kohta teavet veel enne, kui seda saavad kaitseõigust omavad kahtlustatavad.

Samas tõdetakse, et ettevõte on viimase aasta jooksul olnud sunnitud lugema Eesti Ekspressist kõiki olulisemaid kahtlustuste punkte mitmeid kuid ette, seetõttu ei saa ettevõte kategooriliselt välistada, et neljapäevases lehes ilmunud följetoni meenutav kirjatükk ongi platvormiks uue kahtlustuse esitamiseks või on koguni uus kahtlustus ise.

Lõpetuseks juhiti Eesti Ekspressi tähelepanu asjaolule, et ajakirjanduseetika näeb ette artiklis kõigile osapooltele sõna andmist, mida kahetsusväärsel kombel ei tehtud.