13.10.2009 Tallinnas Solaris Keskuse Cinamoni kinosaalis toimunud ripplae varingu asjaolude uurimiseks algatas TJA haldusmenetluse, mille eesmärgiks oli tuvastada kinosaali ehitusprotsessis võimalikud ehitusseaduse rikkumised. Menetluse tulemusena valmis TJA-l 2009. aasta novembris esialgne ja 2010. aasta aprillis lõplik uurimiskokkuvõte, teatas amet.

2010. aasta juunis esitas AS Merko Ehitus halduskohtule kaebuse, millega vaidlustas TJA uurimiskokkuvõtte ja menetluse lõpetamise teate ning taotles nende tühistamist ja õigusvastasuse tuvastamist.

Tallinna Halduskohus jättis 18.03.2011 tehtud otsusega Merko Ehituse kaebuse rahuldamata. Halduskohus leidis, et TJA järelevalvemenetlus on läbi viidud kooskõlas seda reguleerivate eri- ja üldnormidega, kaebuse esitaja õigusi menetluse käigus rikutud ei ole ning uurimiskokkuvõte ja selles toodud järeldused on õiguspärased. Lisaks märgib halduskohus, et kui ehitis või selle osa variseb kokku, võib eeldada, et ehitis ei ole püstitatud vastavalt ehitisele ja ehitamisele esitatud nõuetele ning avalikkuse teavitamine järelevalve tulemustest on igati asjakohane.

TJA uurimine tuvastas Solaris Keskuse Cinamoni kinosaali ehitusprotsessis puudujääke peaaegu kõigi osapoolte tegevuses. Puudusi oli nii projekteerimises, ehitamises, ehitusjuhtimises kui ka omanikujärelevalves.

Seoses Solaris Keskuse Cinamoni kinosaali ripplae varinguga algatas TJA menetlused ka Tallinnas Coca Cola Plaza kinosaalide ning Tartus Tasku Keskuse Cinamoni kinosaali ripplagede ohutuse hindamiseks. Menetluste käigus tuvastati puudusi nii Coca Cola Plaza kui Tasku Keskuse Cinamoni kinosaalide ripplagede ehitamisel.

Merko Ehitus ise otsusega nõus polnud. "Tallinna halduskohtu otsusega leidis veelkord kinnitust asjaolu, et tehnilise järelevalve amet ei ole tuvastanud ühegi isiku süüd laevaringu põhjustamises. Siiski kaalub Merko Ehitus otsuse edasikaebamist, sest peab ebanormaalseks olukorda, kus kehtima jääb ebaõigeid andmeid sisaldav uurimiskokkuvõte,“ teatas Merko Ehituse õigusdirektor Mihkel Mugur.

Kino külastajate ohutuse tagamiseks on TJA teinud ettekirjutused puuduste kõrvaldamiseks ning kohustanud lähikuudel kinosaalide ripplaed ümber ehitama. Kinosaalide omanikud on võtnud tarvitusele igakülgsed meetmed ripplagedega seotud ohtude minimeerimiseks ning TJA on seisukohal, et kinosaalide ripplaed ei kujuta hetkel reaalset ohtu külastajatele.