Agukas ütles pressiesindaja vahendusel Delfile, et ettevõte on väga huvitatud Cinamoni kinosaalis toimunu põhjuste kiirest ja ammendavast väljaselgitamisest.

Merko Ehituse esindaja on kaasatud toimunu uurimise ekspertkomisjoni. Ekspertide esialgsel hinnangul põhjustas ripplae varisemise lae kinnitusdetailide purunemine, lõpliku kinnituse põhjusele annab edasine ekspertiis.

„Tõenäoliselt suurendas osade lae kinnitusdetailide purunemine kohe koormust teistele, mis ei pidanud vastu. Tekkis nn doominoefekt ning kogu lagi vajus alla, kuid miks see juhtus, sellele täna vastust ei ole. Täpsema selguse peab sellesse tooma põhjalik ekspertiis,“ kirjeldas Agukas praegust versiooni.

Selline akustiline laesüsteem on kasutusel lisaks Cinamoni kinole ka mitmetes teistes kinodes ja head akustikat vajavates avalikes ruumides nii Eestis kui ka välismaal. Cinamoni kinosaalides kontrollitakse igaks juhuks üle kõik laed.

Agukas kinnitas tellija informatsiooni, et kinosaalide laed valmisid mitu kuud enne hoone üleandmist ning kõik tööd toimusid graafiku kohaselt. Ehitustööd olid kindlustatud, võimalike kahjusummade suurus selgub pärast ekspertiisi lõppu.