Nii sai Martinsoni sõnul detsembrikuu eest sai toimetulekutoetust 1928 peret ja 495 pensionäri, jaanuarikuu eest aga juba 2086 peret ja 624 pensionäri.

"Vaesuses elavate inimeste arv Tallinnas on kasvanud ning võib arvata, et selliste inimeste arv suureneb veelgi ning mitte ainult Tallinnas," ütles Martinson Delfile.

Toimetulekutoetuse tõusu põhjustab Martinsoni hinnangul osalt elektrihinna tõus. "Detsembri ja jaanuari suhteliselt samalaadsete ilmade puhul ei saa olla suurt erinevust küttekulude suuruses," ütles Martinson.

Võrdluseks: 2012. aasta detsembrikuu eest maksti Tallinnas toimetulekutoetust 327 099,57 eurot ning 2013. aasta jaanuarikuu eest maksti Tallinnas toimetulekutoetust 368 924,47 eurot.

Martinsoni sõnul on Tallinna linna puudustkannatavatel elanikel võimalik pöörduda mittetulundusühingute poole. Näiteks SA Sotsiaaltöö Keskus Sõbra Käsi käest ostetakse supiköögiteenust päevas 162 portsjonit, MTÜ Päästearemee Eestis käest 162 portsjonit ning Eesti Punase Ristilt 140 portsjonit.

"Linnaosad jagavad vajaduse ilmnemisel puudust kannatavatele peredele EL-i toiduabi raames saadud toidupakke või ka omalt poolt kokkupandud toiduabi pakke," rääkis Martinson.

Kolmapäeval kirjutas Päevaleht sellest, et tühja kõhtu tundvate laste ja perede arv on oluliselt kasvanud ning et hiljuti toimunud toiduannetuste jagamise üritustele oli kohale tulnud üle 400 inimese.

Päästearmee Eesti regionaalkomandör Daniel Henderson kinnitas, et abivajajate arv on võrreldes majanduskriisi eelsete aegadega poole võrra ning kokku pöördutakse nende poole kas supikööki sooja söögi, toidupaki või riiete saamiseks üle 2000 korra kuus.

"Lastega peresid on rohkem. Näeme just töötavate vaeste inimeste arvu kasvu: nad töötavad, aga ei suuda palga eest üüri maksta. Või siis on elukoht olemas, aga nad ei suuda selle kulusid katta ega süüa osta. Näiteks alkohoolikute arvu kasvu me näinud ei ole," rääkis Henderson Päevalehele.

Sotsiaalhoolekandeteenuste ja toetuste kohta leiab infot Tallinna kodulehelt.