Tallinna tervishoiu arengukava analüüsinud eksperdid jõudsid seisukohale, et AS Ida-Tallinna Keskhaigla, AS Lääne-Tallinna Keskhaigla ja SA Tallinna Lastehaigla ühendamise ideest tuleb vähemalt esialgu loobuda,“ ütles Martinson Raepressi teatel.

„Küll aga peavad linnahaiglad looma tugevad, elanikkonnale tipptasemel tervishoiuteenuseid pakkuvad kompetentsikeskused, mis oleks ka meditsiinipersonali tõmbekeskuseks,“ lisas ta.

Martinson tõdes, et sellest ajast, kui linnavolikogu kinnitas Tallinna tervishoiu arengukava aastateks 2007–2015, on tervishoiusüsteemis toimunud mitmeid olulisi muutusi.

Martinson lisas, et arengukavas arvestati ka elanikkonna vähenemisega, ent järgnevad aastad on näidanud hoopis elanike arvu kasvu nii Tallinnas kui ka linnahaiglate teenindatavas lähipiirkonnas.
Tallinna tervishoiu arengute läbivaatamiseks kutsuti kokku tervishoiuspetsialistidest koosnev eksperttöörühm, viidi läbi viis töötuba ja intervjueeriti arvamuste kogumiseks võtmeisikuid sotsiaalministeeriumist,  haigekassast, linnavolikogust, linnavalitsusest ja Tallinnas tervishoiuteenust osutavatest aktsiaseltsidest ja sihtasutustest. Töörühm töötas välja ja analüüsis läbi mitmeid arengustsenaariume. 

Enim eriarvamusi ja diskussioone tekitas ekspertrühmas linnahaiglate liitmise teema. Samas on nende jätkuv konsolideerumine ressursi pideva vähenemise tingimustes kõige loogilisem arengukäik. 

Linnavalitsus ei pea linnahaiglate ühinemist õigeks, kuna see ei lahenda probleeme, mis haiglate ees seisavad. „Ühendamise kaalumisel tuleb arvestada lisaks finantsmajanduslikele teguritele arusaadavalt ka mõju raviteenuse kvaliteedile ja kättesaadavusele,“ rõhutas Martinson. Küll aga tuleb alustada haiglatevaheliste kompetentsikeskuste loomist ning käivitada need olemasolevas infrastruktuuris.