Taotluse omistada Tallinna vapimärk Eesti Meestelaulu Seltsi Tallinna meeskoori dirigendile Kuno Arengule visa ja järjekindla töö eest eesti kultuuri arendamisel esitas linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon.

Kuno Areng on aastast 1965 olnud üks laulupidude üldjuhte ja Tallinna kammerkoori esimene dirigent. Tema juhatusel on aastakümneid tegutsenud mitmed Eesti tähtsamad koorid, tutvustades maailmale meie laulukultuuri ja kooriteoseid. 1966–1990 tegutses Kuno Areng RAMi dirigendina, andes kontserte paljudes maades ning esinedes nimekaimates kontserdisaalides. Ta on olnud ka viljakas pedagoog, kelle käe alt on võrsunud paljud tunnustatud Eesti koorijuhid ja dirigendid.

Ettepaneku omistada Tallinna abilinnapeale Merike Martinsonile kauaaegse pühendunud töö eest inimeste tervise ja heaolu eest seismisel Tallinna vapimärk tegi linnavolikogu liige Elmar-Johannes Truu.

Merike Martinson on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli arstiteaduskonna ning töötanud mitmes haiglas lastearsti ja anestesioloogina, olnud Tallinna Lastehaigla kauane peaarst ja juhatuse esimees. Alates novembrist 2005 on Martinson Tallinna abilinnapea ning pälvinud Tallinna tervishoius ja hoolekandes töötavate inimeste siira austuse ja abivajajate tänu.

Tallinna vapimärk antakse tunnustatuile kätte Tallinna päeval 15. mail raekojas.

Seni on linna kõrgeima autasu pälvinud muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ja Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar, ajakirjanik Urmas Ott, president Arnold Rüütel, Eesti vabadusvõitluse ajaloo ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija Jüri Uppin, lastekirjanik Ellen Niit (Kross), Vana Baskini Teatri kunstiline juht Eino Baskin, helilooja Arvo Pärt, Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, Tallinna Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi ning Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal.