Kutsutute hulgas on nagu alati riigikogu ja valitsuse liikmed, põhiseaduslike institutsioonide juhid ja maavanemad.

Vastuvõtul pakutakse Louis Perdier Blancs de Blancs vahuveini, Prantsuse, Tšiili ja Lõuna-Aafrika Vabariigi punaseid ja valgeid veine, kohvi ja konjakit.

Suupisted on kodumaisest toodangust. Kasutatud on näiteks suitsukilu, heeringat ja teisi kalu, eesti maskarpone juustu, suitsutatud lambaliha mustal leival. Magustoiduks on väikesed koogid, trühvlid ja šokolaad, teatas presidendi pressitalitus.

“President on alati väga kurvastanud, kui ajakirjanikud kirjutavad, et iseseisvuspäeva vastuvõtul pakutakse kalamarjavõileibu,” ütles presidendi kantselei pressiesindaja Epp Alatalu SL Õhtulehele. “Neid ei ole kunagi pakutud: on olnud siis kas võileivad forellimarjaga või midagi muud.”

Vastuvõtu teenindajaks on tänavu valitud Olümpia hotell ning Monte Carlo Catering.

Presidendi ja tema abikaasa Helle Meri vastuvõtul musitseerivad Tatjana Leppnurm harfil, Pärnu linnaorkester Peeter Sauli juhatusel, Viru poistekoor Hirvo Surva juhatusel ning kvartett Free Style.

Vabariigi aastapäeva vastuvõtu kava pani presidendi kantselei palvel kokku Estonia teater, kes valis ka esinejad, kirjutab Postimees. Seoses ülemaailmse Giuseppe Verdi aastaga koostasid Estonia dirigent Jüri Alperten ja lavastaja Neeme Kuningas kontserdikava Verdi loomingust.

Vabariigi aastapäeva tähistamine läheb nagu möödunud aastatelgi maksma veidi alla 600 000 krooni, märgib Eesti Päevaleht. Selle summa sees on terve päeva sündmused: lipuheiskamine päikesetõusul, paraad, jumalateenistus, riiklike teadus-ja kultuuripreemiate üleandmine, pidulik kontsert ja vastuvõtt.