Teisipäeval kell 10.20 teatati Saaremaa piirivalvepiirkonna korrapidajale, et esmaspäeval kella kaheksa paiku õhtul läksid Kihelkonna vallas Tagalahe ääres Kesknõmmel paadiga merele 33-aastane Jaanus, 30-aastane Argo ja 40-aastane Arto, teatas Delfile piirivalveameti pressijaoskond.

Mehed ei olnud teisipäeva hommikuks merelt tagasi tulnud ning nende telefonid ei vasta.

Päästeameti Kihelkonna üksuse esindaja märkas kell 10.25, et Veere sadama suunas triivib paat. Undva ja Kuressaare kordonite toimkonnad said korralduse suunduda sündmuskohale. Tormise ilma, kuni 25 m/s ulatuva idatuule ja lumesajust tingitud halva nähtavuse tõttu ei olnud võimalik otsingutesse kaasata piirivalve helikopterit.

Kasse-tüüpi paat leiti umbes tunni aja pärast Veere sadamast, 50 meetri kauguselt kaldast. Selle registreerimisnumber ei olnud loetav. Paadis olid kalavõrgud forelliga, Suzuki päramootor ja üks aer.

Kell 13.00 teatas Undva kordoni toimkond, et nad leidsid Veere sadamast pooleteise kilomeetri kaugusel asuvast Vaigu rannast mehe surnukeha. Päästevesti mehel seljas ei olnud.

Rannas vedeles ka aer. Hukkunu isik on kindlaks tehtud, selleks osutus Arto.

Kaks ülejäänud paadis olnud meest on veel leidmata. Kolmapäeval jätkavad piirivalvurid otsinguid sündmuskoha läheduses asuva forellikasvanduse ümbruses.