Järgmisel pühapäeval, 26. märtsil toimuva matusetseremoonia külaliste nimekirjas nimekirja on mitteametlikult paigutatud küll Ameerika Ühendriikide endise presidendi George Bushi, Suurbritannia kroonprintsi Charlesi kui Norra kuninga Harald V nime, kirjutab Postimees.

Kuna Eesti välisministeerium saatis noodi president Lennart Meri matuse toimumise kuupäevaga alles kolmapäeval, siis on nimedest veel vara rääkida.

Vaid Läti saatkond Eestis kinnitas, et president Vaira Vike-Freiberga ja tema abikaasa Imans Freibergs ning Läti endine president Guntis Ulmanis tulevad matusele.

Ka Leedu saatkonna nõunik Saulius Butkus sõnas, et president Valdas Adamkus on tulemas Lennart Merit viimsele teekonnale saatma, ent ametlikku kinnitust sellele siiski pole.

Soome saatkond teatas, et president Tarja Halonen on peaaegu kindel selles, et ta tuleb Merile viimast austust avaldama. Taani saatkonna sõnul on Tallinna oodata Lennart Meri head sõpra, Taani endist välisministrit Uffe Ellemann-Jensenit.

Ameerika Ühendriikide Eesti saatkonna pressiatašee Eric Johnson väitis, et ükskõik millise USA kõrge riigitegelase matusele tulekust on vara rääkida. “Kes tuleb, see sõltub sellest, millised on inimeste plaanid ja kuidas neid õnnestub muuta. Selle kallal praegu tööd tehaksegi.”

Suurbritannia Eesti saatkonna pressiesindaja Raimo Poom tõdes, et kuninganna Elizabeth II oodata ei tasu, sest kuninganna käib vaid riigivisiitidel. Riiklikel matustel osaleb tavaliselt mõni kuningliku perekonna liige — kas prints Charles, prints Andrew, prints Edward või printsess Anne.

Presidenti ei tasu suure tõenäosusega oodata ka Prantsusmaalt, öeldi saatkonnast. Harilikult esindavad sellistel kurbadel sündmustel riiki ministrid.

Saksamaa, Venemaa ja Rootsi Eesti saatkonnad ei osanud öelda, kes matusele tuleb. Rootsi saatkonnast öeldi, et välistatud pole ka kuningapaari visiit, kuid seda otsustab juba kuningakoda.