Põhja politseiprefektuuri ülemkomissar Ain Lepikult palub inimestel nädalavahetusel Tallinnas liikudes varuda aega ja kannatust, kuna liikluses võib esineda tõrkeid. “Samuti palume arvestada liiklejatel nendel päevadel kesklinnas kehtivate parkimispiirangutega,” ütles Lepikult.

Reedel on liikluspiirangud ajavahemikul kella 15 ja 17.30 vahel sarga liikumise marsruudil Paldiski maanteel, Pilviku tänaval, Lootuse puiesteel, Hämariku tänaval, Vabaduse puiesteel, Männiku teel, Pärnu maanteel, Viru ringil, Narva maanteel, Pirita teel, Merivälja teel ja Rohuneeme teel Kabelineemeni, teatas Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sarga tagasiteel on liikluspiirangud Kabelineemelt Viimsi vabaõhumuuseumini, Merivälja teel, Pirita teel, Narva maanteel, Viru ringil, Pärnu maanteel, Kaarli puiesteel Kaarli kirikuni. Politsei peatab liikluse lühiajaliselt sarga möödumise ajaks.

Reedel alates kella 15-st on parkimine Kaarli kiriku juures keelatud. Laupäeval alates kella 8-st on sõidukitele liikumiseks suletud Endla tänav Suur-Ameerika ja Toompuiestee vahel ja Toompuiestee Kaarli kiriku esine ning tagune teelõik. Tõnismägi tänavalt otsesõidu suund Toompeale on suletud, lubatud on ainult parempööre Kaarli puiesteele. Parkimine on keelatud Vabaduse väljakul linnavalitsuse ja hotell Palace ees ning Vabaduse kella ees olevas parklas. Alates kella 18-st on suletud Vabaduse väljaku parkla, mis jääb suletuks ka pühapäeval. Ühistranspordile laupäeval Kaarli kiriku ümbruses liikluspiiranguid ei ole.

Pühapäeval alates kella 6-st kuni tseremoonia lõpuni on liiklus suletud Endla tänaval Suur-Ameerika ja Toompuiestee vahel, Kaarli puiesteel, Tõnismägi tänaval, Toompuiesteel Kaarli kiriku esisel teelõigul. Samuti on suletud Harju tänav Vabaduse väljaku ja Müürivahe tänava vahelisel lõigul, Toompea tänav ja Vabaduse väljak. Sarga kolonni liikumise ajal suletakse Pärnu maanteel hotell Palace ja Viru ringi vaheline teelõik, Narva maanteel Viru ringi ja Uus-Sadama teelõik, Weizenbergi tänav, Narva maantee kuni Russalkani, Pirita tee linnast väljaminev suund, Kloostrimetsa tee ja Metsakalmistu esine teelõik.

Kella 13.30-st kuni 14.30-ni toimub sarga liikumine jalakäija kiirusel marsruudil Kaarli kirik — Kaarli puiestee-Pärnu maantee — Viru ring — Narva maantee — Weizenbergi tänav -Väliskunstimuuseum Kadriorus.

Laupäeval ja pühapäevani on liiklus häiritud marsruudil Lennujaam, Tartu maantee, Liivalaia tänav, Pärnu maantee, Pronksi tänav, Narva maantee ja Weizenbergi tänav tähtsate väliskülaliste saabumise ja lahkumise ajal.

“Palume kõigil, kes laupäeval ja pühapäeval kasutavad Tallinna lennujaama, arvestada võimaliku lisanduva ajakuluga, kuna sellel marsruudil võib esineda ajutisi liikumispiiranguid,” sõnas Lepikult. “Samuti kõigil mööda Tartu maanteed Tallinna sisenejatel valida võimalusel teine marsruut.”

Kõigi liiklusmuudatuste kohta saavad inimesed lisainfot küsida Tallinna infotelefonilt 1345. Lisaks on info liikluspiirangute kohta politsei kodulehel.