Kümnepäevase visiidi eesmärk on suhete edendamine ja süvendamine nii poliitilises kui majanduslikus plaanis, teatas ETAle välisministeeriumi pressitalitus.

President Meri ja Helle Meri külastavad Pekingit, Shanghaid, Hiina suurimal saarel Hainanil asuvat Sanyad ja Haikoud ning Macaud ja Hongkongi. 1. märtsil pakkub Hiina president Eesti riigipeale piduliku õhtusöögi, ütles ETAle presidendi pressiesindaja Epp Alatalu.

Presidenti saadavad äriringkondade esindajad.

Meri naaseb Eestisse 10. märtsil.

Eesti riigipea külastab Hiinat teistkordselt, 1994. aastal viibis Meri Hiinas riigivisiidil.

Aprillis sõidab Hiina Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon, kes on visiidil 9. kuni 17. aprillini. Delegatsiooni kuuluvad väliskomisjoni esimees Andres Tarand ning liikmed Ülo Nugis, Villu Reiljan, Liis Klaar, Ignar Fjuk ja Vladimir Velman.

Varasematel aastatel on Eesti kõrgematest ametnikest Hiinat väisanud peaminister Tiit Vähi, välisminister Trivimi Velliste, Riigikogu esimees Toomas Savi, kaitseminister Andrus Öövel, rahvastikuminister Andra Veidemann ja välisminister Toomas Hendrik Ilves. Mullu külastasid Hiinat välisministeeriumi asekantsler Mart Helme, põllumajandusminister Ivar Padar ja rahvastikuminister Katrin Saks.

Hiinat on külastanud ministrite kõrval ka Tallinna linnavolikogu delegatsioonid.

Mullu septembris külastas Eestit Hiina parlamendi esimees Li Peng.