President Lennart Meri kutsel alustas laupäeval ühepäevast riigivisiiti Eestisse Prantsuse Vabariigi president Jacques Chirac. Koos president Chiraciga saabusid Eestisse ka Prantsuse Rahvuskogu ja Senati liikmeid, kultuuridelegatsioon, äridelegatsioon ja rohkesti prantsuse ajakirjanikke.

Vastuvõtutseremoonialt suundusid riigipead Viimsisse president Lennart Meri koju, kus president Meri pakkus kõrgele külalisele hommikukohvi. Eesti ja Prantsuse riigipea vahetasid ordeneid, Prantsuse president sai seoses riigivisiidiga Eestisse Maarjamaa Risti keti, president Lennart Meri Prantsuse Auleegioni Suurristi.

Eesti president kinkis oma Prantsuse kolleegile Anton Hansen Tammsaare “Tõe ja õiguse” prantsusekeelse tõlke, mis ilmus aastail 1944-1948 Pariisis ning mille kunstnik Esta Voss nahka oli köitnud. Prantsuse president sai kingiks ka kunstnik Malle Leisi serigraafiate mapi “Horisondid”. Prantsuse riigipea kingitus oli rootsiaegne kaart Läänemere piirkonnast.

President Jacques Chirac istutas president Lennart Meri koduõuele tamme. Meri andis Prantsuse presidendile ka kutse eesti maalinäituse esitlusele Pariisis 30. augustil.

President Chirac asetab pärja Vabadussõjas langenud kooliõpilaste ja õpetajate ausamba jalamile ning kohtub valitsuse liikmetega. Pärastlõunal tutvustab president Meri oma külalisele Tallinna vanalinna, Prantsuse president avab Toompeal Prantsuse suursaadiku residentsi ja tutvub Prantsuse kultuurkeskuse uue majaga. Laupäeval kell 16 on Rahvusraamatukogu suures saalis presidentide mõttevahetus Euroopa tuleviku ja julgeolekuteemadel “Bonjour L’Estonie”.

Õhtul pakuvad president Lennart Meri ja proua Helle Meri Mustpeade maja valges saalis Prantsuse riigipea auks piduliku õhtusöögi, kus mõlemad presidendid esinevad kõnega.

Mustpeade maja Valge saali ja Olavi saali vahelises salongis on Prantsuse presidendi riigivisiidi puhul välja pandud viis maali Eesti Kunstimuuseumi kogudes olevatest Pariisis õppinud Eesti maalikunstnike töödest. Need on Konstantin Süvalo (1884-1964) “Pariis. Seine.” 1929, Aleksander Vardi (1901-1983) “Pariisi bulvar” 1937-38, Jaan Grünberg (1889-1969) “Külavaade Prantsusmaal” 1936, Andrus Johani (1906-1941) “Tänav Pariisi äärelinnas” 1937 ning Eduard Ole (1898-1995) “Pariis” 1927. aastast.