"Politsei ja sõjaväepolitsei uurivad juhtunut üksteisest sõltumatult," kinnitas kaitseväe peastaabi pressiesindaja BNS-ile.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on hukkunu saadetud lahangule ning kui peaks ilmnema viiteid süüteole, alustatakse kriminaalmenetlust.

Praegu ei ole veel teada, millal toimub hukkunud mereväelase ärasaatmine, kuid kaitseväe peastaabi kinnitusel saadetakse Marko Knaps viimsele teekonnale kaitseväeliste auavalduste saatel.

Tallinnas Kakumäe lahes meres hukkus neljapäeval kella 12.30 ajal miinitõrjeoperatsioonil miinilaevade divisjoni tuukrigrupi tuuker maat Marko Knaps.

Tuuker maat Knaps oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel merel ja täitmas lennukipommide demineerimisega seotud teenistusülesandeid.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ütles neljapäeval Tallinnas mereväebaasis pressikonverentsil, et praegu ei ole hukkumise täpne põhjus selge ning ta käivitas asjaolude tuvastamiseks teenistusliku juurdluse.

Mereväe ülem kaptenleitant Sten Sepper ütles ajakirjanikele, et praegu ei ole alust kahtlustada ei tehnilist riket ega terviseriket. Sepperi kinnitusel käivad kõik kaitseväe tuukrid korra aastas tervislikus kontrollis ja pole olnud alust arvata, et hukkunud kaitseväelasel oleks selles vallas probleeme.

Maat Knaps sündis 1989. aastal. Ta läbis ajateenistuse aastatel 2010-2011 mereväebaasis ning asus seejärel teenima miinilaevade divisjoni. Seal teenis ta relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuukrina.