"Seni uurimisel kogutud andmete põhjal otsustati korraldada üks täiendav ekspertiis ja kuulatakse ka üle tunnistajaid," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder BNS-ile.

Ta lisas, et tuukrivarustuse ekspertiisi tulemused on Soomest laekunud, kuid enne menetluse lõppu ei saa prokuratuur neid avaldada.

Mullu oktoobris avaldas prokuratuur, et esialgsete lahangutulemuste põhjal tuukril terviseriket ei tuvastatud ja tema surma põhjuseks oli uppumine.

Surmajuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks viiakse läbi kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud surm.

Tallinnas Kakumäe lahes meres hukkus mullu 16. augustil kella 12.30 ajal miinitõrjeoperatsioonil miinilaevade divisjoni tuukrigrupi tuuker maat Marko Knaps. Tuuker maat Knaps oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel merel ja täitmas lennukipommide demineerimisega seotud teenistusülesandeid.

Maat Knaps sündis 1989. aastal. Ta läbis ajateenistuse aastatel 2010-2011 mereväebaasis ning asus seejärel teenima miinilaevade divisjoni. Seal teenis ta relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuukrina.