Reservväelase vanemleitnant Kuno Peeki sõnul on õppekogunemisel ohvitseri jaoks kõige väärtuslikumad need ülesanded, mis on seotud üksuse juhtimisega, käsu saamise ja selle täitmisega, teatas kaitsevägi.

„Siit saadav juhtimiskogemus on väga väärtuslik, sest ükski tsiviilkoolitus ei suuda samaväärset kogemust pakkuda,“ ütles Peek. Lisaks rõhutas ta sõprust ja relvavendlust, mis reservväelasi seob ja seeläbi tugeva usaldussideme loob.

Sel nädalal täidavad reservväelased mereväebaasis ja Hara sadamas rannakaitse-, laevastiku- ja juhtimisüksuste valmisoleku hoidmise ning väljaõppetaseme ühtlustamise eesmärgil erinevaid ülesandeid. Ligikaudu poolsada ohvitseri, allohvitseri ja spetsialisti täiendavad oma oskusi ja koostöövõimet. Õppekogunemisele saabunud isikkoosseis on läbinud väljaõppe väga erinevatel aastatel, mistõttu pannakse erilist rõhku väljaõppetaseme ühtlustamisele.

Nii otsivad reservväelased sel nädalal Hara sadama piirkonnas miinijahtijaga EML Sakala õppemiine, mis patrulllaevalt EML Ristna eelnevalt merre peideti. Allveeroboti meeskond harjutab miinide avastamist sügavamalt kui EML Sakala 10-meetrine avastussügavus ning tuukrid laskuvad avastatud miinide juurde. Maapealse baaskaitsemeeskonna ülesanne on operatiivkeskuse turvamine, kust kogu tegevust juhitakse.

3. oktoobril alanud mereväe reservõppekogunemine kestab 14. oktoobrini.

Mereväe peamine eesmärk on Eesti territoriaalvete kaitse ja põhiülesanne miinitõrje. Mereväe laevastik koosneb miinilaevadest ja miinitõrjeoperatsioonide toetuseks kasutatavatest toetuslaevadest.