16.–18. juulini tallinlasi ja linna külalisi rõõmustavate merepäevade üks kesksemaid ja õpetlikumaid atraktsioone on reedest pühapäevani Admiraliteedi kail tutvustatav laevade evakuatsioonisüsteem. See on mõeldud kõigile neile, kes tahavad laevade päästeliugteed näha ja kasutama õppida – inimesed saavad seda tasuta proovida ja nii oma hirmudest võitu saada, vahendas Raepress.

Admiraliteedi basseinis päris laeva küll ei kasutata ning liugtee õige kõrguse saavutamiseks pannakse kaile üksteise otsa merekonteinerid. Laskumine päästeparve toimub AS MSCA Revali merekooli kadettide juhendamisel kuni kaheksa meetri kõrguselt.

Merepäevade avaõhtul näeb Admiraliteedi basseini C-terminali poolsel küljel veel üht üllatuslikku ettevõtmist – maailma esimest purjevarjuteatrit. Sumedas suveöös tõmmatakse lodjale Jõmmu üles puri, millelt publik saab kaeda müütiliste regilaulude, tantsu ja tulesõuga vürtsitatud lavastust. Etenduse lavastab koreograaf Katrin Essenson, muusikalise kujunduse teeb Svjata Vatra. Pool tundi kestvat purjevarjuteatrit näeb reede, 16. juuli südaööl vastu laupäeva. Etendus on tasuta.

Tallinna merepäevad toimuvad linna, Tallinna Sadama, meremuuseumi, Eesti ajalooliste laevade seltsi ja SA Tallinn 2011 ühisel ettevõtmisel. Aastal 2011, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, on merepäevad ranna-ala olulisim sündmus pealinnas.

Merepäevade koduleht asub aadressil www.tallinnamerepaevad.ee.