Otsust kandideerida Lõuna-Eestis põhjendab Merca oma identiteediga. „Olen eeskätt ikkagi setu naine ja nüüd sidusin ka oma tuleviku Küllätüvä külaga Obinitsa külje all. Tahan, et Setu, Võru ja Mulgi identiteedid säiliksid, noored räägiksid kohalikku keelt ja ei läheks siit päriseks ära,“ ütles Merca.

Merca sõnul näeb ta liiga tihti, et riik mitte ei loo inimestele võimalusi, vaid paneb käe ette, kui keegi on ettevõtlik ja ajab jonnakalt oma rida. Sama on ta sõnul juhtunud poliitikas, kus vesi ei liigu ja vanad erakonnad laiutavad.

„Mul ei ole riigieelarvest pätsatud kampaaniaraha nagu riigierakondadel, aga mul on setude ja võrokeste hulgas palju sõpru ja mõttekaaslasi, eks ma nende toetusele loodan,“ ütles Merca oma võimalusi kommenteerides.

Vabaerakonna liikmeks Merca esialgu ei astu. Tema arvates on mõistlik, et Vabaerakond võtab seda aspekti vabalt ning hindab inimest parteipiletist kõrgemalt.

Merle Jäägeril on ilmunud viis luulekogu ning tema kanda on olnud ja on hulganisti lavarolle teatris „Vanemuine“. Erilisel kohal tema rollide hulgas on setu lauluema Hilana Taarka. Merle Jääger on praegu ka Tartu volikogu liige ja kuulub seal Isamaalise Tartu Kodaniku fraktsiooni.