Täna kell 13 oli Tallinna Ülikool võtnud vastu 2185 sisseastumisavaldust. Vastuvõtt jätkub ööpäevaringselt SAISis (www.sais.ee) ning alates 2. juulist saab dokumente tuua vastuvõtulaudadesse Tallinna Ülikooli peamajas (Narva mnt 25, Tallinn), Haapsalu kolledžis (Lihula mnt 12, Haapsalu) ja Rakvere kolledžis (Pikk 40, Rakvere), teatas Tallinan ülikooli pressiesindaja.

Magistriõppesse kandideerijatelt on ülikool võtnud vastu 183 avaldust. Populaarsemad magistriõppe erialad on organisatsioonikäitumine (22 avaldust), kommunikatsioon (13 avaldust), kirjalik tõlge (11 avaldust), infotehnoloogia juhtimine (10 avaldust) ja suuline tõlge (10 avaldust).

Doktoriõppesse on esitatud 3 sisseastumisavaldust: riigi- ja poliitikateaduste doktorantuuri 2 ning psühholoogia doktorantuuri 1 avaldus.

Hetkel kestab ka sisseastumisavalduste vastuvõtmine välisriikidest Tallinna Ülikooli õppima asuda soovijatelt. Praeguseks on laekunud 26 avaldust. Meedia bakalaureuseõppesse kandideerivad 11 inimest Lätist, 1 Suurbritanniast, 1 Bulgaariast, 1 Jaapanist, 1 Indiast ja 1 Türgist. Tallinna Ülikooli ja Tampere Ülikooli ühisesse magistriprogrammi „Euroopa õpingud: poliitika ja valitsemise euroopastumine“ kandideerivad 2 inimest Georgiast, 2 Türgist, 1 Soomest ja 1 Suurbritanniast. Antropoloogia magistriõppesse kandideerib 1 inimene Ameerika Ühendriikidest ja 1 Kolumbiast. Kommunikatsioonijuhtimise magistriõppesse kandideerib 1 inimene Itaaliast ja 1 Soomest.

Dokumentide vastuvõtt kestab 10. juulini, sellele järgneb nädalapikkune eksamiperiood. Erandina saab veel kuni 22. juunini SAISi kaudu esitada dokumente nendele erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi. Üks inimene saab kandideerida korraga kuni kahele erialale.

Dokumentide vastuvõtu ajal, sellele järgneval eksamiperioodil ja ka vastuvõtutulemuste avalikustamise järel on sisseastujatel võimalik saada informatsiooni Tallinna Ülikooli kodulehelt ning infotelefonidelt 640 9135 (eesti keeles) ja 640 9333 (vene keeles). SAISi kasutajatele pakub ülikool võimalust saada abi telefonilt 640 9235.

Enne dokumentide sisseandmist on võimalik tulla ka Tallinna Ülikooliga kohapeale tutvuma. 2.–10. juulil kell 9–16 (v.a pühapäeval) on ülikooli peamaja fuajees (Narva mnt 25) avatud sisseastujate infopunkt. Seal töötavad vabatahtlikena üliõpilased, kes valmis osutama abi dokumentide vormistamisel ning rääkima lähemalt üliõpilaselust ja ülikoolis õppimisest.