Suvepäevadel välispoliitika töörühma juhtinud Silver Meikari sõnul on kindlasti lõppeesmärgiks absoluutne viisavabadus Eesti ja idapartnerluse riikide vahel, teatasid Reformierakonna noored.

„Samas tuleb tõdeda, et täieliku viisavabaduse saavutamine on väga ajamahukas protsess ning seega võiks reisimise lihtustamist alustada väikeste sammusega just noortest,“ sõnas Meikar.

„Idapartnerluse riikidel on Eestist väga palju õppida ning tasuta viisade pakkumine reisivatele noortele muudab Eesti kindlasti atraktiivsemaks ning aitab seeläbi juurutada demokraatlike tavasid Ida-Euroopas,“ lausus Meikar.

Reformierakonna noortekogu välissekretär Priit Kallakas lisas, et suvepäevadel osalenud väliskülalised Soomest, Venemaalt ja Valgevenest nentisid, et viisavabadus muudaks organisatsioonide koostöö palju tõhusamakas.

„Vaadeldes Eestis tegutsevate noorteorganisatsioonide välispoliitilist tegevust, on näha, et noored suhtlevad väga aktiivselt eelkõige Euroopa Liidu kolleegidega ning suhtlus Euroopa Liidu idanaabritega on jäänud tahaplaanile. Euroopa tasemel on seevastu regionaalne koostöö hädavajalik ning seepärast on eriti oluline kõrvaldada bürokraatlikud takistused võimaldamaks organisatsioonide tihedamat koostööd,“ sõnas Kallakas.

ELi idapartnerlusse kuuluvad Ukraina, Gruusia, Moldova, Aserbaidžaan, Armeenia ja Valgevene.