Meikar kirjutab oma blogis, et ta saab täiesti aru, miks Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimees Andres Jõesaare tänases “Terevisioonis” rahvastikuminister Urve Palo saateostuideed materdada võttis. „Küll aga ei kiida ma heaks demagoogiat,
a la
lauseid „viime rongiga raha Kremlisse“, „toetame Putini propagandat“, „kummardame vene telekanalitele“ jne.“

Meikar leiab, et selline sildistamine sobib rahvuslasest poliitiku blogisse, aga hävitab võimaluse pidada sisulist debatti. Ta soovitaks hoopis kanali ära osta.

„Niikaua, kuni meil selleks piisavalt raha ei ole, ostame mingi osa ehk siis eetriaega prime time´il ning sisustame selle tõeliselt huvitava saatega,“ seletab Meikar. Ta jätkab, et Jõesaar eksib ka siis, kui peab riigi raha PBK-sse saatmist kanali usaldusväärsuse tõstmiseks. „Usaldusväärsus on juba niigi olemas. Oluline on ostetud saate kvaliteet. Mõelge, kui seda juhiks uus Urmas Ott? Kui ostetud saade ja selle juhid populaarseks saavad, on perspektiivis võimalik see saade kolida ETV2 ja uskuge mind, vaatajad tulevad kaasa.“ See on palju parem, kui jätkata mitte millegi tegemist, on Meikar kindel.

Ta viitab David Vseviovi Eesti Päevalehes ilmunud artiklile, kus ta kirjutas, et valdavas enamikus lülitavad eestivenelased televiisori nende arvamust kinnitavale kanalile, tehes seda kas või ainuüksi selleks, et veenduda oma arvamuse õigsuses. Meikar viitab ka uuringutele, mis näitavad, et eestivenelased usaldavad PBK-d, kuid paljud neist ei usalda Eesti riiki. Kui riik PBK ära ostaks, saaks ta tõsta ka oma usaldusväärsust eestivenelaste seas, usub riigikogulane.