Aasta tagasi 22. mail kirjutas Silver Meikar Postimehes, et ta on annetanud aastatel 2009-2010 Reformierakonnale võõrast raha. Raha palus tal oma nime all erakonnale annetada Reformierakonna eelmine peasekretär Kristen Michal ning sularaha tõi talle kohale praegune riigikogu liige Kalev Lillo. Kust raha pärit oli, Meikar ei teadnud.

Järgnes pikk ja vinduv skandaal, mis lõppes eelmise aasta lõpus 2011. aastal justiitsministriks saanud Kristen Michali tagasiastumisega. Reformierakond eitas kõike ning vastas Meikari pihta suunatud isiklike süüdistustega.

Meikar ise kommenteeris täna, et Reformierakonna toetuse langus ei tulnud mitte ainult rahastamisskandaalist, vaid ka valetamisskandaalist, ülbusest
ja soovimatusest muutuda. "Tundub, et erakonna juhtkond tunneb täna
kergendust, sest 25 protsenti on tugev toetus ning nad loodavad, et massilise valimiskapaaniaga riigikogu valimiste eel on valimisvõit taskus," hindas Meikar.

Kas aasta jooksul toimunud avalikust arutelust demokraatia, poliitilise
kultuuri ja väärtuste üle on ka pikemaajalist kasu, sõltub Meikari arvates selles, mis saab järgmise pooleteise aasta jooksul.

"Kui järgmistel riigikogu valimistel on kodanikud nõus valima selle järgi, kellel on kõige suurem valimisplakat ning pikim valimisklipp ning on ära unustanud rahastamise-, valetamise ja muud skandaalid, siis tuleb tunnistada, et mõtlemine pole muutunud," märkis Meikar.

Ta lootis, et skandaalist on nii palju kasu, et on tekkinud soov ajada erakonna rahaasju ausalt ja avatult ning vältida igasuguseid skeeme.