"Viimase kolme nädala jooksul on mitmed erakonna liikmed küsinud, miks ma kirjutasin Postimehes varjatud annetamisest, alustas Meikar oma esinemist.

Ta lükkas ümber väited uue erakonna loomisest. "Ma ei tee uut parteid, pole seda kunagi plaaninud, keegi ei sundinud mind kirjutama artiklit, kirjutasin selle täiesti üksi. 23. mai hommikul kirjutasin, sest tundsin, et pean kirjutama. Oli ka viimane hetk. Iga järgmine vassimisele kulutatud päev vähendab võimalust, et 2013. aasta valimiste eel toimuks debatt."

"Eesti erakonnad on sattunud sõltuvusse mustast rahast ja erakondade juhid teavad seda." Meikar tunnistas, et ei tea tänaseni oma annetuse päritolu. "Ka mina ei tea, kes annetas selle raha, mille ma partei kassasse maksin ja mis ta selle eest sai."

Varjatud annetamine mõjutab ka Eesti majandust ja Eesti inimesi. „Kui me peame praegust olukorda normaalseks, siis mida see meie kohta ütleb?“ küsis Meikar üldkogul peetud sõnavõtus.

Igasugune korruptsioon on kasvaja, poliitiline korruptsioon on vähkkasvaja. Meil on valida, kas triivime sinna, kus täna on Ukraina või teeme Eestist Põhjamaa.

Kuna üldkogu ei pikendanud Meikarile sõnavõtuks antud aega, jäi tema sõnavõtt poolikuks.