Meikari sõnul on näiteks tulnud ette juhtumeid, kus on arreteeritud blogijaid ning märgatavalt on tõusnud nn enesetsensuur. "Ettevõtted võtavad ise enda loodud sisu uuesti maha, kuna kardavad võimude sanktsioone," selgitas Meikar.

"Ma arvan, et võimul oli kõik hästi nii kaua, kuni sa avaldasid arvamust internetis. Probleem aga tekkis siis, kui sa avaldasid arvamus internetis ja seejärel tulid ka tänavale. Võimud hakkasid valusalt tajuma, et netti saab kasutada ka üleskutseteks ning oht muutus reaalseks."

"Peale valimisi oli näha, kuidas inimesed postitasid massiliselt videoid ja pilte valimisrikkumistest ning ega see tegelikult võimule ju ei meeldi. Samas tajuvad inimesed internetti ikkagi kohana, kus nad saavad kõike öelda ja seda neilt ära võttes on oht kasutajate pahameelele," lisas Meikar.

Saates sai sõna ka IT-ettevõtja ja riigikogu liige Andrei Korobeinik, kes arvas, et kui internet venelastele ära näiteks keelata, siis võib juhtuda, et inimesed tulevad massidena tänavale meelt avaldama. "Selline asi ei saaks olla võimalik Lähis-Ida riikides, kus interneti kasutamine on alles tõusuteel, aga juba suure hulga kasutajate ja traditsioonidega Venemaal on see äärmiselt tõenäoline," arvas Korobeinik.