“Kutsun üles Eesti sportlasi Pekingi olümpiamängude avatseremoonia pidustustel mitte osalema. Avatseremoonia ei ole sport, vaid puhas Hiina mainekujunduskampaania. Maine on aga verega määritud ja sellest verest võiksime oma käed puhtad hoida,” kirjutab Meikar oma blogis.

Meikari sõnul pooldab poliitilist boikotti ka Euroopa Parlamendi presidendt Hans-Gert Pöttering, kes ootab poliitikutelt ka debatti mängude üldise boikoteerimise osas.

“Minul sai Hiina katteta lubadustest mõõt täis juba eelmise aasta keskel, siis kui hakkasin rohkem Hiina käpiknuku Birma militaarhunta tegevust uurima. Hiina pole ühinenud relvaembargoga ning just sealt saadud miinid kisuvad metsas hullavatelt lastelt jalad otsast ja kuulid otsivad argipäevaselt askeldavaid külaelanikke,” jätkab Meikar.

“Kui palju on vaja veel verd, et rahvusvaheline üldsus konsensuse leiaks?” küsib Meikar ning vastab, et kahjuks täielikku konsensust ei tule, sest “igal pool leidub oma Rumm”, viidates riigikogu liikme Hannes Rummi kommentaaridele seoses Pekingi olümpiamängudega.