Praegu lebab ta Keila haiglas põletushaavadega, kirjutab SL Õhtuleht.

Ebatavaline lugu juhtus kella üheteistkümne paiku õhtul, kuid mis Sillutise tänava Pärnu vanas haiglahoones täpselt toimus, ei soovi tohtrid enne uurimise lõppu väga täpselt kommenteerida.

Esialgsetel andmetel oli patsient süttimise hetkel üksi.

“Ta oli läinud korraldusi eirates koridori trepi peale suitsetama. Tegemist oli patsiendiga, kes üsna raskelt allus distsipliinile ja režiimile,” iseloomustab haiget Pärnu haigla kirurgiakliiniku juhataja Guido Ratnik.

Haiglasse oli mees tulnud traumaga. Ta oli saanud peksa, tagajärjeks roidemurrud ja õlavarremurd.

“See oli reede hilisõhtul, kui ta leegitseva pidžaamaga jooksis trepikojast ortopeediaosakonda, ise karjus. Sel ajal oli juba öörahu. Muidu on sel kellaajal vaikus majas,” arvab Ratnik, et teised patsiendid vaevalt mehe süttimist pealt nägid. Kliiniku juhataja sõnul oli mees õnnetuse ajal kaine. “Kus ta siin haiglas ikka alkoholijoobes saab olla?” on Ratnik kindel, kuigi oletab, et karsklane patsient polnud.

Ortopeediaosakonna juhataja Aldin Talving ise sel õhtul tööl polnud. “Patsiendil oli käsi ja rindkere sidemetes. Need sidemed põlesid. Ma ei tea, kuidas leegid valla pääsesid, aga õdede väitel olla ta ise end süüdanud,” räägib Talving. Ta iseloomustab patsienti kui asotsiaalset ja tigedat inimest: “Ta olevat väitnud, et tahtis sidemetest lahti saada ja pani nad siis lihtsalt põlema.”

Pärnu haigla avalike suhete juhi Jaana Kikase sõnul on haiglas moodustatud õnnetusjuhtumi uurimise komisjon: “Sinna kuuluvad peale kliiniku juhataja veel ortopeediaosakonna juhataja, ortopeed ja töökeskkonna spetsialist. Alles pärast 18. juunit anname selle juhtumi kohta avalikkusele teavet.”

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuhi Kristjan Hamburgi sõnul lamab Pärnu haiglast Keilasse põletusravile toodud mees praegu hingamisaparaadi all, kuid tema elu pole ohus.

“Keila tohtrite sõnul on tal 22 protsenti kehapinnast põlenud. See annab lootust paranemiseks,” arvab Hamburg.