Vene keelt rääkinud keskealine mees helistas kell 14.14 häirekeskusesse ja teatas, et Stockmanni kaubamajas on pomm, kell 15.10 helistas ta uuesti, väites, et lõhkekeha on ka Viru Keskuse maaaluses bussiterminalis.

Mõlemast kohast evakueeriti inimesed, päästeameti pommirühm asus hooneid kontrollima. Kummastki kohast pommi ei leitud, Stockmanni kaubamaja avati kell 16.30, Viru Keskus kell 17.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et hääletooni järgi on kindlaks tehtud, et tegemist oli ühe ja sama isikuga. “Mehe otsimisega tegeletakse aktiivselt,” kinnitas ta.

Viimati tehti üldkasutatavale hoonele pommiähvardus kolmapäeval Pärnus, purjus mehe tabas politsei vähem kui poole tunniga.

1975. aastal sündinud Argo helistas Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusesse ning teatas, et kaubanduskeskuses Port Artur-2 on pomm. Tema alkoholijoobeks tuvastati 4,8 promilli.

Pärnu prefektuuri esindaja selgitas, et pommiähvardused avastatakse kiiresti, sest politseis kasutavad seadmed võimaldavad helistamise koha ja helistaja isiku suhteliselt ruttu kindlaks teha.