Nõukogu esimehe Tarmo Kriisi kinnitusel tuvastatati hangete läbiviimisel puudujääke sisekontrollisüsteemides ja hankeprotseduurides. "Seoses sellega tegi nõukogu juhatuse esimehele ettepaneku töötasu vähendamiseks 50 protsendi ulatuses kolmeks kuuks. Lähtusime otsuse tegemisel täna teadaolevatest asjaoludest, et ei esinenud huvide konflikti Korruptsioonivastase seaduse mõistes ning ei olnud olulisi rikkumisi Riigihangete seaduse tähenduses,“ selgitas Kriis töötukassa pressiesindaja vahendusel.

Audiitor KPMG Baltics leidis oma aruandes, et läbiviidud hanke protseduurides esinevad riskid läbipaistvuse, võrdse kohtlemise ja parima võimaliku hinna ja kvaliteedi suhte tagamisel ning soovitas üle vaadata töötukassa siseprotseduurid alla riigihanke piirmäära hangete teostamiseks. Ühtlasi soovitati siseaudiitoril teostada vastavuskontrolli ka teiste töötukassa lihtmenetlusega hangete läbiviimise osas.

Tulenevalt sellest, et Töötukassa juhatuse esimees ei osalenud hangete menetluse läbiviimisel ega eduka pakkuja valikus ning ei esindanud Töötukassat lepingute sõlmimisel võime järeldada, et antud juhul ei ole tegemist huvide konflikti ja keelatud tehinguga Korruptsioonivastase seaduse mõistes, seisab aruandes.

Töötukassa tellis ligi 900 000 kroonise riigihanke raames kaupa firmalt, millel pole erilist majandustegevust, seniseid töid ning mille omanik on töötukassa juhi Meelis Paaveli naise vend. Meelis Paaveli kinnitusel ei olnud selles midagi korruptiivset, sest tema otsuse langetamisel ei osalenud.