Üks Yana Toomi täna esitletava võimaliku valimisnimekirjaga seotud isikutest on Delfi andmetel endine Salme kultuurikeskuse ja Linnahalli juht, arusaamatustega lahkunud Meelis Pai. Tema sõnul tõukas hulka keskerakondlasi, volikogu liikmeid ja ärimehi valimisnimekirja moodustama Keskerakonna endise liidri Edgar Savisaare raske haigus.

Nimelt usub Meelis Pai, et Edgar Savisaar ei saanud teda ratastooli aheldanud bakterit mitte juhuslikult, vaid tegemist oli hoopis tahtliku mürgitamisega, isegi kunstliku lihasööja-bakteriga. „Kui selliste vahenditega kõrvaldatakse Eestis tippoliitikuid, siis tuleb midagi ette võtta,“ ütles Pai Delfile.

Kui suurt osa valimisnimekirja osalistest just selline usk kannustab, pole teada, ent Pai sõnul käivad praegu väga suures seltskonnas – gruppi kuulub üle saja inimese – arutelud, kuidas leida tõendeid tahtliku mürgitamise kohta ja kuidas poliitilisel rindel edasi minna. "Ma usun, et paljud volikogu liikmed liituvad, kui valimisliit moodustatakse," lisas Pai. Esimesed konkreetsed kohtumised peaks leidma aset juba juulis.