"Õiglase meele ja ausa südametunnistusega vähesed keskerakondlased ei julgenud eelnõule vastu hääletada, kuid puudusid eelnõu hääletuselt,“ kommenteeris sotsiaaldemokraadist linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto eile. Matto erakonnakaaslane Anto Liivat arvas sotsiaalmeedias, et häälteenamust ei saadud kokku, sest Keskerakonna parteidistsipliin laguneb.

Keskerakondlasest volikogu liige Meelis Pai, kes hääletuse ajal ukse taga oli, sõnas täna, et sotside südametunnistuse- ja distsipliiniteooriad tulenevad nende tumenenud mõistusest.

"Opositsioonierakondade võitlus võimu pärast on tumestanud osade poliitikute mõistuse. Eile Anto Liivati poolt esitatud väide, justkui jäi parkimistasude eelnõu kinnitamata KE fraktsiooni erimeelsuste või veel hullem lagunemise tõttu on ilmselge valeväide. Esitleda seda opositsiooni võiduna tähendab, et esitaja põeb ilmselt kergekujulist suurushullustust," diagnoosis Pai.

Pai selgitas, et eilne istung kestis peaaegu kaheksa tundi ning oli väga töine ja pingeline. "Hääletusele eelnenud ajal olin just saalist väljunud arutamaks linna kultuuritõmbekeskuste arendamise ideed ja puhtinimlikult ei pannud mulle nii hingelähedase teema emotsionaalse arutamise käigus tähele toimunud hääletust," selgitas ta.

Pai sõnul ei meeldi hinnatõus kellelgi, nagu ei meeldinud ka bussirajad. "Parkimistasude tõusu ainukene eesmärk on vähendada autoliiklust kesklinna tänavatel suunamaks inimesi kasutama linnatransporti, parklaid ja spetsiaalselt loodud pargi ja sõida funktsiooni," sõnas Pai.