"Nõunikuks saamine ja Keskerakonda astumine ei käinud käsikäes," kommenteeris aprillis SA NUKU juhi kohalt vallandatud ja 28. juunil Keskerakonnaga liitunud Pai Delfile oma uut ametikohta.

Hiljutise erakonnastumise põhjuseks oli Pai sõnul see, et poliitikale saab vastata vaid poliitikaga. "Tunnetasin seda väga hästi siis, kui olin apoliitiline ja tean nüüd, et kui tahan kultuuris midagi ära teha, siis ma pean seda tegema ühes erakonnas," selgitas Pai.

Pai leiab, et kultuuriinimesi ei toetata piisavalt. "Vaikeolek algas 2009. aastal, kui kultuurivaldkonnas toimusid suured kärpimised. Kõik said sellest aru ja olid nõus püksirihma kokku tõmbama. Täna aga tuleks hakkama lahkuvaid inimesi motiveerima," leiab Pai.

Kõigepealt plaanib Pai oma uues ametis kultuurielu kaardistada ja nõustada Savisaart linnale oluliste visiitkaartide osas. "Mitte ainult sada aastat tagasi loodut ei peaks hoidma, vaid ka uuema loomingu tegijaid tunnustama," ütles värske nõunik.

Linnapea nõunikuna on ametis veel Moonika Batrakova, Jüri Kuuskemaa ja Juhan Paadam ning linnavalitsuse nõunikena Liina Oja ja Peeter Lukanenok. Linnavalitsusest öeldi Delfile, et Meelis Pai tööleasumisega linnakantseleis nõunike-referentide töökohtade arv ei suurene. "Meelis Pai asub tööle eelnevalt täitmata ametikohale," ütles linnapea referent Tõnis Mölder.

Alates tänasest asub Tallinna linnapea nõunikuna tööle pikaaegne Eesti nuku- ja noorsooteatri direktor Meelis Pai. Töö sisuks on nõustada linna juhtkonda kultuuriküsimustes ning koordineerida linna erinevate kultuurivaldkonnas tegutsevate asutuste tegevust ja koostööd ning suuremate ülelinnaliste ürituste läbiviimist ning külaliskollektiivide vastuvõtmist.

13 aastat Eesti nuku- ja noorsooteatrit juhtinud, kuid aprilli alguses vastuolude tõttu kultuuriministeeriumiga ametist vallandatud Meelis Pai liitus juuni lõpus Keskerakonnaga. SA NUKU nõukogu esimehe Kalju Komissarovi sõnul vabastas nõukogu Pai ametist usalduse kaotuse tõttu.