"Töötute arv kindlasti tõuseb vaikselt nii kolmandas kui ka neljandas kvartalis ning püsib kõrge läbi terve järmise aasta," ütles Delfile töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Registreeritud töötuse vähenemisest saab Paaveli sõnul rääkida alles aastal 2012.

"See ei tähenda loomulikult seda, et meie käest hüvitist või toetust saavad inimesed tööle tagasi ei saa. Kuigi me registreerime inimesi töötuteks, siis näiteks sel aastal oleme me üle 7000 inimesel hüvitise maksmise lõpetanud," selgitas Paavel.

"Kuna nad on lahkunud hüvitise saajate nimekirjast enne hüvitise saamise lõppu, siis me usume väga, et need inimesed on läinud tööle."

Kuigi suurem koondamiste laine on möödas, ja töötute arv võrreldes kevadkuudega mõnevõrra stabiliseerunud, on sügisel Paaveli sõnul oodata töötuse tõusu. Seda, et näiteks uus töölepingu seadus koondamisi juurde oleks toonud aga tema sõnul öelda ei saa.

"See sügisene tõus on pigem põhjustatud sellest, et suvi saab läbi ja võimalikud hooajatöökohad kaovad ära ja võib olla üldine inimeste aktiivsus ka ennast meie klientidena kasvab, see on statistiliselt alati nii olnud."