“Iga inimene, kes on Eesti Ekspressi loo mõttega läbi lugenud, saab aru, et ma päris kindlasti ei sõima presidenti ja üleüldse kedagi ei sõima,” lausus Kubits Delfile. “Pigem vastupidi — lugu räägib ühemõtteliselt sellest, et president Ilves on suur Eesti riigimees, kelle panus selles, kuhu me tänaseks jõudnud oleme, on väga oluline. Latt on lihtsalt tõstetud väga kõrgele nii Lennart Meri kui kunagise välisminister Ilvese enda poolt. Ja kuna meil on siin igapäevast leiba teenides pea laiali otsas, siis rahvas ootabki riigijuhtidelt suuna näitamist — kuhu ja kuidas edasi.”

Kubits lisab, et Eesti tugevust kinnitabki see, et võime rahulikult nendel teemadel arutleda. “Mitte, et see mind üllataks, aga teeb veidi murelikuks, kui minnakse isiklikuks ja mütsiga lööma. Ja kui mõnel inimesel siiski minu loo tõttu vererõhk tõuseb, siis minu meelest on ka see normaalne. Inimesed on ju teatavasti erinevad,” lausus ta, viidates kolleeg Ivo Rullile, kes asus eile pärast Ilveseid puudutava loo ilmumist ründama autorit, mitte loo sisu.

“Ühe asja ma siiski õiendaksin,” jätkas Kubits. “Minu Ekspressi artiklis ei ole mainitud ühtegi ettevõtet, poliitikut, ärimeest või muud isikut ja institutsiooni, kellel oleks minu või Corporega kliendisuhe. Ja mul ei olnud ärilisi ega poliitilisi motiive sellest kirjutamisel. Ma ei tea ühtegi inimest, kes ja mis põhjusel sooviks presidendile millegi eest kätte maksta või oleks muidu antud teema ulatuses kibestunud. Vahel mõni inimene mõtleb ka oma peaga. Usub, kes usub.”

Eilses Eesti Ekspressis ilmus Meelis Kubitsa pikk analüüs, kuidas seni säravast riigimehest Toomas Hendrik Ilvesest on saanud langev tegija, et ta on jäämas abikaasa varju ning Kadriorgu on haaranud kehakultuuri kultus.