Atonen viibib praegu välismaal ning seetõttu Tarkade Kogu kohta veel väga palju ei tea. Samas märkis ta, et oli umbes 20 aastat tagasi erakonna asutamise juures ning ei saa seetõttu erakonda külmalt suhtuda. Enne selgete sammude astumist tahab mees aga kindlasti Tarkade Kogu idee kohta lähemalt kuulda.

"Ma võin küll väga otse öelda, et mul ei ole mingit huvi poliitikasse naasta ja mul ei ole mitte mingit huvi hakata igapäeva poliitikaga tegelema, aga kui minu erakond palub näiteks, et tule aita vabal hetkel kaasa mõelda, siis ma arvan, et minu poolt ei ole vastuseks ainult võiks küll, vaid et see on lausa minu kohus," rääkis Atonen.

Atonen leiab nimelt, et pole õige kasutada erakonda vaid siis, kui see endale hea on. "Kui mind huvitas poliitika ja ma tahtsin riigikokku saada, siis oli vaja erakonna ja inimestega koostööd teha, aga nüüd, kui erakonnal on võib-olla mitte kõige paremad hetked, siis ütlen, et ei, mind ei huvita mingi koostöö ja ei huvita abistamine," kirjeldas Atonen sobimatut mõtteviisi.

Samas rõhutas mees, et ta teab Tarkade Kogust natuke vähe ja ei oska öelda, kui palju ta saab panustada, kuid kinnitas, et aktiivset poliitikut temast lähiajal kindlasti ei saa. "Mul on kodus kolme-aastaseks saavad väiksed kaksikud lisaks vanematele lastele - ma tahan laste kasvatamises osaleda, mul on väga huvitav töö ja selle tõttu ei ole mul mingit plaani elukutset vahetada, aga vabast ajast natuke aidata, kaasa mõelda - miks mitte."

Atonen rääkis, et tema teada on idee järgi tegu pigem vahel kokkutuleva koguga, mis ei tegele otseselt igapäeva poliitikaga, vaid annab tagasisidet selle kohta, mida tunnevad lihtliikmed, millised on meeleolud, mida arvatakse hästi, mida mitte, ning selle kohta tehakse, või pigem lastakse teha, küsitlusi. "Kas või selleks, et kriitikat erakonna juhtorganitele viia enne, kui see lehes anonüümselt ilmuma peab. Sellises vabatahtlikus vormis vahel nõu anda, seda teen hea meelega."

Martin Kuke sõnul oleks Tarkade Kogu erakonnale ja erakonna juhatusele avatud juhtimiseks ja kriitilise tagasiside saamiseks vajalik instrument. Reformierakonna peasekretär teeb järgmisel nädalavahetusel toimuval Reformierakonna üldkogul ettepaneku moodustada erakonnaliikmetest koosnev Tarkade Kogu, mis hindab erakonna igapäevast toimimist ja hakkab esitama erakonna juhatusele konkreetseid ettepanekuid.

Peasekretär Kuke sõnul peaksid erakonna juurde moodustatava Tarkade Kogu liikmed olema valitud erakonnaliikmete endi poolt. Tema isiklikul hinnangul võiksid heaks kandidaadiks Tarkade Kogusse olla näiteks Meelis Atonen, Valve Kirsipuu, Hannes Astok ja Ignar Fjuk.

Kandideerida erakonna juurde moodustatavasse Tarkade Kogusse ei pea vähemalt üks nimetatutest - Ignar Fjuk - võimalikuks, kuna siis peaks ta erakonna siseasjadesse sekkuma ning kaotaks sellega vähemalt väliselt sõltumatust. Teine nimetatu, Valve Kirsipuu, teemat kommenteerida ei soovinud. Hannes Astok on lubanud kutsumise korral liikmeks asumist kaaluda.