Kuidas oled rahul ERJK tööga?

Üldjoontes võib rahule jääda. Ilmselt on komisjon end kehtestanud isegi paremini, kui algul võis oodata.

Kui palju on komisjonis tunda sõltumatust ja kui palju erakondlikkust?

Üldiselt ei ole erakondlikkust tunda. On mõni üksik ja kummaline juhtum, aga neid on tõesti vähe. Komisjon peab suutma asju neutraalselt vaadata, kõik kahtlased asjad tuleb uurida ja seni oleme nii ka suutnud.

Kas sind paneb imestama, et ERJK suhtub võrdlemisi ükskõikselt SDE nn teleraha kasutamise probleemi, millest on kirjutanud Eesti Ekspress ja Delfi?

Kogu segaduse selle teemaga püstitas üks õnnetu Kaarel Tarandi kirjutis Delfis, kus oli väide, et komisjon oli justkui midagi otsustanud. Komisjon arutas sisuliselt esimest korda seda teemat 17. juulil ning üksmeelne otsus oli asja uurida. Komisjoni kui terviku ükskõiksusest kindlasti rääkida ei saa ning ehk võtavad komisjoni liikmed sellist väärinfo levimist ja sellest tulenevaid kahtlusi väärt õppetunnina. Ilmselt tuleb väärinfo kohe ümber lükata, mis seekord jäi tegemata.

Kas selle probleemi juures annab tunda komisojoni osaline kallutatus SDE suunas?

Usun, et ka see väide tuleneb eelmise küsimuse vastuses puudutatud teemast. Küllap said nüüd asjad selgemaks ning ka avalikkuses ei peaks olema kahtlusi komisjoni kallutatutsest. Komisjon uurib kõiki kahtlaseid ja kummalisi juhtumeid, samas ei tee uurimine veel kellestki süüdlast, uuritakse ju selleks, et leida, kas on midagi valesti või mitte.

Kui palju peaks teie komisjoni volitusi suurendama?

Komisjonil on üpris palju võimalusi juba praegu, ent seadusandlus vajab kindlasti täiendamist. Me arutame selliseid asju komisjonis ning anname avalikkusele aga ka riigikogule oma ettepanekud edasi. Nagu oleme teinud nii ka edaspidi. .