Noortekogu annab samaks ajaks kokku lepitud kohtumisel haridusministriga üle pöördumise, milles meeleavaldajad soovivad saada vastuseid mitmetele Eesti hariduselu valupunkte puudutavatele küsimustele, teatas Keskerakonna noortekogu esindaja BNS-ile.

“Siiamaani oleme minister Maimetsalt kuulnud, millest ta parasjagu unistab. Nüüd tahame teada haridusministri konkreetseid plaane ja tegevuskavasid,” nentis Keskerakonna noortekogu esimees Tarmo Lausing.

“Eesti hariduses valitseb suurim segadus taasiseseisvumise ajast saadik. Ministri käitumise tõttu valitseb koolijuhtide seas teadmatus haridusministeeriumi plaanidest. Ei saada aru, mida võtta tõe pähe, mida naljana. Koolijuhid tahavad oma küsimustele selgeid vastuseid. Kui neid ministrilt ei saada, siis me ei saa välistada nõudmist tema tagasiastumiseks,” lisas Lausing.

“Me läheme tänavaile, sest meile aitab ministri udujutust. Meie õpilastel on puudu õpikuid, mille ostmiseks ta raha lubas ja ei andnud. 80 protsenti Eesti koolidest ei vasta elementaarsetele tervisekaitse nõuetele, remondiraha aga on poliitilise sahkerdamise objektiks,” leidis Tallinna kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults. “Noori õpetajaid suisa aetakse ministeeriumi poolt koolidest ära ning kõige selle juures jätkub ministril jultumust mitte tagasi astuda.”

Meeleavaldus algab teisipäeval kell 13 Tartus ministeeriumi ees. Kesknoorte kohtumine ministriga toimub kell 14. Päeva lõpetab Märt Sultsi tasuta kontsert “Vaata iseendasse!” Tartu Raekoja platsil algusega kell 18.