Riikliku lepitaja juures terve päeva kestnud tööandjate ja meedikute palgaläbirääkimistel kokkuleppele ei jõutud ja läbirääkimised jätkuvad laupäeval. Kui kokkuleppele ei jõuta on tervishoiutöötajad lubanud esmaspäeval alustada üldstreiki, vahendab ETV24 “Aktuaalset kaamerat.”

Meedikud panid ette, et palgatõus võiks rakenduda 1. aprillist, kuid siis 30 protsendi ulatuses.

Haigekassa nõukogu otsuse järgi on tänavu võimalik tõsta tervishoiutöötajate palku kuni 25% ja järgmisel aastal 20%, ilma et arstiabi kättesaadavus halveneks.

“Olemasoleva seadusandluse ja haigekassa eelarve võimaluste piires ning ilma arstiabi kättesaadavuse halvenemiseta on võimalik suurendada palgakomponenti tervishoiuteenuste piirhindades 2007. aastal kuni 25% ja 2008. aastal kuni 20%,” teatas haigekassa pressiesindaja. Seisukoha poolt hääletas 10 nõukogu liiget ja vastu oli kaks.

Eelnevalt ütles sotsiaalminister Jaak Aab Eesti Raadiole haigekassa nõukogu otsust kommenteerides, et nõukogu teeb ettepaneku võtta palgatõusuks vajalik summa 2006. aasta ülelaekumisest, mitte 2007. aasta eelarvest.

Meedikud on seni nõudnud arstidele 100, õdedele ja keskastme tervishoiutöötajatele 55 ja hooldustöötajatele 32 krooni tänavuseks miinimumtunnitasuks, mis tähendaks vastavalt arstidele 33,3, õdedele 41 ja hooldustöötajatele 39protsendilist alampalga tõusu, ning 2008. aastal kõigile võrdselt 20protsendilist palgatõusu. See nõuaks kahe aasta peale enam kui miljardit krooni.