"Arusaamatu, kuidas saab samaaegselt olla ajakirjanike organisatsiooni juht ja linna palgal olev propagandatöötaja," ütles ajalehtede liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk kolmapäeval BNS-ile.

Tammerk ütles, et Raepress ei ole ajakirjandus, vaid avalikkusele ametliku informatsiooni edastamise üksus.

"Mina näen siin selgelt huvide konflikti," sõnas Tammerk. "Selline rollide segamine ei lähe kokku hea ajakirjandustavaga."

Tammerk lisas, et Eestis on varemgi ette tulnud selliseid probleeme, kus riigiametisse tööle läinud ajakirjanik jätkab oma ajakirjanduslikku tegevust.

Postimehe peatoimetaja Urmas Klaasi sõnul peaks Alaküla valima propagandatöötaja ajakirjanike liidu esimehe koha vahel, neid ühildada ta ei tohiks.

"Ta ei saa olla üheaegselt Raepressi juht ja sõltumatuid ajakirjanikke ühendava organisatsiooni esimees," ütles Klaas BNS-ile. "See on täiesti absurd. See oleks sama, kui valitsuse pressibüroo direktor Daniel Vaarik oleks samal ajal riigiteenistujate ametiühingu TALO juht," lisas Klaas.

Eesti Päevalehe peatoimetaja Priit Hõbemägi nägi samuti konflikti Alaküla otsuses olla korraga ajakirjanike organisatsiooni ja linnavalitsuse suhtekorraldusüksuse juht.

"Ajakirjanike liit on tänase päeva seisuga ametiühing, mitte loominguline liit. Sellepärast ei tohiks ametiühingu juht töötada sellisel avalikul ametikohal, kus teda võib tabada kiusatus oma ametiühingu asja massimeedia kaudu ajama hakata," märkis Hõbemägi.

Tallinna linnakantselei meediaosakonna juhataja konkursi komisjon tegi linnasekretär Toomas Sepale kolmapäeval ettepaneku nimetada Raepressi juhiks Eesti Ajakirjanike Liidu esimees Allan Alaküla.

Komisjon valis Alaküla välja 20 meediaosakonna juhatajaks kandideerinud inimese seast, teatas Raepress.

Komisjon hindas otsuse langetamisel kandideerimise motiivi, kandidaadi esmaseid plaanitavaid samme meediaosakonna juhataja ametikohal, tema juhiomadusi ning teadmisi linna juhtimisest, avalikkussuhete korraldamisest ja muust sellisest.

Alaküla sõnul lahkub ta Raepressi juhatajaks asumisel Keskerakonna ajalehe Kesknädal peatoimetaja asetäitja kohalt.

"Kesknädalas on minu ainus palgaline ametikoht, vahetan selle Raepressi juhataja koha vastu välja. Samas jätkan Eesti Ajakirjanike Liidu esimehena," ütles Alaküla BNS-ile.

Alaküla ei soovinud veel kommenteerida, mis muutub Raepressi korralduses pärast tema tööleasumist.

"Kõigepealt tuleb töökoht üle võtta, hetkel ma ei tea sedagi, mitu inimest on Raepressi tööle alles jäänud," sõnas Alaküla.

Allan Alaküla on lõpetanud 1993. aastal Tartu ülikooli ajaloo osakonna, täiendanud end Birminghami ülikoolis ja India massikommunikatsiooni instituudis politoloogia ja ajakirjanduse valdkonnas.

Alaküla töökogemus ajakirjandusest pärineb 1991. aastast. Ta on olnud Postimehe arvamustoimetaja, Sõnumilehe arvamustoimetuse juhataja, SL Õhtulehe arvamustoimetuse juhataja ning Kesknädala peatoimetaja asetäitja.

Allan Alaküla on Eesti Ajakirjanike Liidu juhatuse liige alates 1999. aastast, aastast 2001 on ta liidu (EAL) esimees. Alaküla on alates 2000. aastast ka Avaliku Sõna Nõukogu liige.

Allan Alaküla ei kuulu ühtegi erakonda, kuigi ta töötas seni Keskerakonna ajalehe Kesknädal peatoimetaja asetäitjana.

Meediaosakonna juhi ametisse võtmise konkurss algas 17. aprillil. Alaküla on valmis tööd alustama 23. maist.