BNS Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel järgnes Ilvesele Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kellest meedia kirjutas augustis 958 korda. Kolmandal kohal oli Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip, kellest ilmus kuu jooksul Eesti trükiajakirjanduses ja võrguväljaannetes 711 uudist või artiklit, kirjutab BNS.

Europarlamendi saadik ja Keskerakonna presidendikandidaat Indrek Tarand leidis augustis meedias mainimist 682, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees ja kaitseminister Mart Laar 622 ja Keskerakonna esimehe kandidaat Jüri Ratas 481 korda.

Reformierakondlasest rahandusministrit Jürgen Ligi mainis meedia augustis 384, IRL-i kuuluvat haridus- ja teadusministrit Jaak Aaviksood 290, IRL-i kuuluvat majandus- ja kommunikatsiooniministrit Juhan Partsi 253, reformierakondlasest välisministrit Urmas Paeti 228, IRL-i kuuluvat siseminstrit Ken-Marti Vaherit 180, reformierakondlasest sotsiaalministrit Hanno Pevkurit 156, reformierakondlasest keskkonnaministrit Keit Pentust 150, IRL-i kuuluvat põllumajandusministrit Helir-Valdor Seederit 142 ja reformierakondlasest kultuuriministrit Rein Langi 136 korda.

Riigikogu esimees Ene Ergma leidis augustis ajakirjanduses mainimist 157 korda.

Keskerakonna liikmetest mainis meedia augustis Priit Toobalit 154 korda, Kalle Laanetit 126 korda, Kadri Simsonit 125 korda, Aivar Riisalu 123 korda ja Mailis Repsi 111 korda.

Üle saja korra jõudsid poliitikutest juulis ajakirjandusse veel riigikogu IRL-i fraktsiooni liige Andres Herkel 166, Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas 105 ja Sotsiaaldemorkaatliku Erakonna esimees Sven Mikser 104 mainimiskorraga.

Ülejäänud poliitikuid mainis meedia juulis alla saja korra.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.