Eesti Päevalehe tellitud uuringukeskuse Faktum poolt läbi viidud küsitlusest selgus, et 60 protsenti vastanute arvates kajastas ajakirjandus lossiskandaali liiga karmilt ning läks presidendipaari eraellu tungimisega liiale, kirjutab ajaleht.

26 protsendi hinnangul käsitles ajakirjandus lossiskandaali objektiivselt, vaid kahe protsendi arvates liiga leebelt.

Inimesed suhtusid väga kriitiliselt sellesse, kuidas ajakirjandus kajastas skandaali ajal presidendipaari lapsi ja lapselapsi: koguni 71 protsenti leidis, et ajakirjandus suhtus presidendipaari lastesse ja lapselastesse hoolimatult.

Ka pressinõukogu esimees Tarmu Tammerk leidis 26. jaanuaril Postimehes ilmunud arvamusloos, et kui enne lossiskandaali oli Eesti ajakirjandus eraelu kajastamisel suhteliselt vaoshoitud, siis pärast Kadrioru pidusid nii enam väita ei saa. Pressinõukogu esimees tegi etteheiteid SL Õhtulehele, Kroonikale ja TV3-le.

“Kõige enam ületas piiri TV3, kus näidati intervjuud presidendi tütrega, kes tegi oma vanematele ränki etteheiteid. Nii ränki, et need oleksid samas saates vajanud ka süüdistatava poole seisukohti. Teise poole kaasamise asemel paiskas TV3 intervjuu eetrisse, tehes seda veel erisaates. Lisaks šaakallik pressiteade: “Ainult meil!” Selle asemel oleks võinud analüüsida, miks küll ükski teine meediakanal selle “ajakirjandusliku kullaaugu” otsa ei komistanud.”

Ka lastekaitseliidu hinnangul läks osa meediaväljaandeid presidendipaari eraelu lahkamisega selgelt liiale, rikkudes ka lapselaste õigusi. Liidu projektijuhi Anniki Tikerpuu hinnangul käitusid Kadriorus pidutsenud teismelised küll valesti, kuid presidendipaari, nende laste ja lapselaste omavaheline elukorraldus ei puutu teistesse.