Streigipaktiga ühinenud ametiühingud otsustasid, et toetavad meedikute võimalikku 17. jaanuaril algavat streiki ning ei välista streigi laienemist ka teistesse majandusharudesse.

Transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson ütles ETV24-le, et streigi puhkedes kavatsevad streigipakti osalised esialgu toetada streikijaid oma töökohal.

Petersoni sõnul tähendab see miitinguid tänavatel ning kleepsude jagamist, aga ka streiki toetavate lintide sidumist bussidele ja rongidele.

Transpordi ametiühingu juhi kinnitusel võib streik laieneda ka teistesse valdkondadesse. Välistatud pole näiteks transporditöötajate toetusstreik, millest tuleb kolm päeva ette teatada.

Streigipaktiga on ühinenud õdede liit, tervishoiutöötajate ametiühingute liit, raudteelaste ametiühing, liinilendurite ametiühing, meremeeste sõltumatu ametiühing, Narva Energia ametiühing ning transpordi- ja teetöötajate ametiühing.

Kokku on 2003. aastal sõlmitud streigipakti pooltel üle 15 000 liikme.

Valitsus loodab siiski palgaleppe sünnile haigekassa praeguse eelarve raamides, kus palgatõusuks on keskmiselt ette nähtud 17 protsenti. Tervishoiutöötajad nõuavad aga miinimumpalga suurema hüppega kasvu — arstide puhul Eesti kahe keskmise palgani, vahendab “Aktuaalne kaamera”.