Haiglajuhtide vastumeelsus töötingimuste parandamisest rääkida kinnitab nende nõustumist haiglate liidu esimehe Urmas Sule eelmisel nädalal väljaöeldud arvamusega, et töötajate puuduse vältimiseks tuleks meie lahkuvate arstide ja õdede asemele palgata odavam võõrtööjõud vähem rikastest riikidest, teatasid Eesti Arstide Liit ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit.

"Kaks aastat tagasi toimus läbirääkimiste esimene kohtumine, millel osales ka sotsiaalminister Hanno Pevkur, täna minister läbirääkimiste laua taha ei tulnud. Loodetavasti ei ole ta ühinenud haiglajuhtide seisukohaga, et Eesti patsiendid peavad hakkama saama ilma kodumaiste arstide ja õdedeta," teatasid arstid ja tervishoiutöötajad.

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimehe Urmas Sule sõnul on Katrin Rehemaa kahetsusväärselt omistanud talle mõtteid, mida ta mitte kunagi väljendanud ega isegi mõelnud ei ole. "Haiglate liidu seisukohti väljendades olen korduvalt rõhutanud, et töötajad on tervishoiusüsteemi suurim väärtus ja ilma arstide, õdede ning teiste spetsialistideta ei saa me kvaliteetset tervishoiuteenust pakkuda. Kõik Eesti haiglate juhid peavad aga tõdema, et tööandjatena konkureerivad Eesti haiglad teiste Euroopa tervishoiuasutustega ning meie arstid-õed vajavad positiivse palgatrendi näol kindlust, et neid töötajatena väärtustatakse," teatas Sule.

"Tänu haigekassa esmaspäevasele otsusele kaotatakse 2012. aastast tervishoiuteenuste hindadele 2009. a kehtestatud koefitsient, mis annab võimaluse ka tervishoitöötajate kärbitud palka taastada.

Haiglate liit ei ole kollektiivlepingu läbirääkimistest keeldunud, küll aga juhtinud tähelepanu asjaolule, et Eesti Haiglate Liidu, Eesti Õdede Liidu, Eesti Tervishoiualatöötajate Ametiühingute Liidu ja Vabariigi Valitsuse vahel on sõlmitud kehtiv kollektiivleping“ märgib Sule.