Ülejäänud kümnendik on ametis intensiivraviosakondades ja valvetubades tagamaks vältimatut abi, teatas ETAle Ametiühingute Keskliidu pressisekretär Tõnu Vare.

Streigi ajal ei tööta ka polikliinikute registratuurid.

Eesti Keskastme Tervishoiutöötajate Kutseliidu president Inna Rahendi avaldas lootust, et meditsiiniõdede tunniajaline hoiatusstreik aitab kaasa miinimumpalga tõusule ja tervishoiu rahastamise tõhustamisele.

Rahendi sõnul ei ole streigi eesmärk streikimine kui niisugune. Streik on tema sõnul äärmuslik vahend, mida kasutatakse seetõttu, et neli aastat kestnud palgaläbirääkimised ei ole andnud loodetud tulemust.

Rahendi on ETAle öelnud, et seni 11-12kroonise tunnipalgaga õed taotlevad miinumtunnitasuks 25 krooni, mis teeb kuupalgaks umbes 4200 krooni. Praegu on ühel kohal töötava õe palk keskmiselt 2500 krooni kuus.

Rahendi sõnul on enne hoiatusstreigi toimumist mitmes haiglas kas juba tõstetud miinimumtunnitasu või on alustatud vastavasisulisi läbirääkimisi.

Hoiatussterigi ajaks on kavandatud ametiühingute toetuspiketid Tallinnas, Tartus, Narvas ja Viljandis.

Õdede streigile on toetust avaldanud ka Eesti Kergetööstustöötajate Ametiühingute Liit, Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon (TALO), Eesti Ametiühingute Keskliit, Eesti Arstide Liit, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing, samuti Tallinna tuletõrje- ja päästeameti ning Harjumaa tuletõrjujad, päästjad ja parameedikud.

Hoiatusstreigis osaleb 58 tervishoiuasutust.