Homme läbi vanalinna kulgev kirev homoparaad on homokultuuri nädala Tallinn Pride tipphetk ja kuum teema, mis kirgi kütab. “Vastuoluline üritus, millel on tulihingelisi pooldajaid ja vastaseid. Ju ta seepärast laineid lööb ka!” edastab SL Õhtuleht Kampuse sõnu.

Eesti kristlike demokraatide erakonna esimees Aldo Vinkel ei rõõmusta paraadi üle. “Ebaloomulikku elustiili promodes seavad homod ohtu alaealised, keda keegi ei saa kaitsta nende propaganda destruktiivse mõju eest. Lastega peredel on õigus kaitsele suguelu avaliku demonstreerimise eest,” teatab Vinkel erakonna avalduses.

Paraadikorraldajaid see avaldus ei üllata. Lisette Kampus suhtub asjasse rahulikult. “Aga meil on sõnavabadus. Kui nad muud viisi uudistekünnise ületamiseks ei leia, siis lasku käia. Meil on üritus registreeritud ja ega linnavalitsuses ei saakski midagi keelata. Kõik ei peagi alati sada protsenti meeldima.”

“Ja ega meil, eriti kui võrrelda Läti või Leeduga, pole ka mingeid intsidente olnud. Usun, et meie ühiskond on küps selliseks ürituseks,” lausub Lisette.

Homodel on vaja marssida läbi vanalinna selleks, et ühel hommikul ärgata üles ja avastada, et ühiskonnas pole vajagi selliseid üritusi ega homoorganisatsioone, sest inimeste õigustega on kõik korras. Paraadi on Lisette sõnul vaja näitamaks, et ka teistsugused inimesed on olemas. Ja ka samasoolised pered, kes ei oma veel sellist kaitset nagu vajaksid.

Linnarahval, kel plaan kirevale homomarsile kaasa elama minna, soovitab Lisette võtta koht sisse kas Raekoja platsil või Vabaduse väljakul. Muidu võib vanalinna kitsukestel tänavatel trügimiseks minna.