„Kas me oleme siis saamatumad kui Soome? Miks peab inimene need kaks kuud rohkem kulutama?“ küsis riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Raidma. Tema sõnul on erinevad uuringud korduvalt kinnitanud, et kaheksa kuu pikkust ajateenistust on keeruline sisustada ja Eesti nappide ressursside juures on see ka asjatu vahendite raiskamine.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo (IRL) ütles valitsuspartneri ideed kommenteerides, et Eesti riigikaitse korraldus on alles paika loksunud ja nüüd pole mõtet seda jälle muutma hakata.

„Me oleme täna teinud tagasihoidlike vahenditega väga hea süsteemi. Ärme hakka töötavat masinat ilmaaegu remontima,“ lausus Aaviksoo. „Eesti-suguse riigi jaoks on reservarmee heidutuse oluline osa.“

Raidma kinnitas samas, et Reformierakond ei soovi lähemas tulevikus palgaarmeele üle minna, nagu mõned oponendid väidavad. Ta ütles, et erakond tahab oma riigikogu valimiste programmiga vaid luua eeldused ajateenistuse pikkuse lühendamiseks ning kutseliste üksuste kõrval on ka edaspidi Eesti riigikaitse olulised osad ajateenistus ja kaitseliit.