"Eks me hakkame riputama üles üksikuid lõike meie kaamerapildist ja mingil ajal hakkame näitama tema tegemisi avalikult veebikaameraga," rääkis Mati Kaal Delfile.

Praegu näevad loomaaia enda töötajad jääkaru Frida ja tema novembri lõpus sündinud poja tegemisi infrapunakaamerast.

"Looduses on nii, et mida suurem ja võimsam on ema, seda abitum on poeg," ütles Kaal karubeebi kohta, kelle sünnikaal oli silma järgi arvestades umbes 300 grammi ja kes nüüdseks kaalub umbes 500 kuni 600 grammi.

"Ega karupoeg midagi muud ei vaja kui ema hoolt," kõneles Kaal. "Ema hoiab teda suurem osa ajast enda kaisus rinna peal, kus jääkarul on esikäppade vahel paar nisa. Vahel harva, kui ema käppa liigutab, siis on lühike kaader karupojast näha."

Kaal rääkis, et jääkarud heidavad oktoobris talikoopasse, sünnitavad novembri lõpus või detsembri alguses pojad ja tulevad koopast välja aprillis. Selle aja jooksul ei tarbi ema ise mingit toitu.

"Meie oludes hakkab ta ilmselt mingil ajal käima poja juurest ära," rääkis Kaal ja lisas, et loomaaed püüab hoida karukoopa juures rahu ja võimalikult looduslähedased tingimused.

Tallinna loomaaias elab Frida praegu kütmata majas ja tema koobas on tegelikult laudadest kast, kus sees ongi infrapunakaamera.